martes, 7 de noviembre de 2017

La importància dels contes en l'etapa infantil

Bona tarda a tots!! 

Ara que ja comença el fred, i que els nens i nenes cada vegada hem d'estar a casa més aviat, que millor que un bon conte per passar la tarda imaginant mons màgics. 


Els contes són una eina imprescindible en l'etapa d'Educació Infantil.
Segons Ceballos (2016), contribueixen a la construcció d'un dipòsit imaginari i creatiu en la ment dels nens, és a dir, que dóna lloc al desenvolupament creatiu infantil.
Els contes són grans transmissors de valors. 
Els contes, siguin realistes o fantàstics, són presentats al públic infantil d'una manera profunda transmetent valors tals com l'amor, l'odi, l'enveja, la cobdícia, la bondat i l'amistat. És evident que aquests valors dels quals parla Salina estan estretament relacionats amb les emocions i el benestar psicològic de l'individu.
Cal destacar el desenvolupament del llenguatge simbòlic que afavoreixen els contes. El fet d'interpretar un conte, els resulta més fàcil per representar-ho simbòlicament i mentalment, ja que les històries que s'expliquen utilitzen un llenguatge màgic i fantasiós que és més proper a ells (Deu i Domit, 2006).

Els contes aporten moltíssims beneficis:

     1. Permeten la contenció d'angoixes i el posterior alliberament d'alegries i conflictes.
     2. Mostren que la lluita contra les dificultats de la vida són inevitables
     3. Permeten la comprensió de la diferència entre els personatges bons i dolents donant exemples de valors positius i negatius.
     4. En posar l'accent en les angoixes i problemes existencials, ofereixen també solució.
    5. Mostren lo gratificant dels vincles entre persones, la qual cosa dóna lloc a facilitar la socialització, la seguretat emocional i l'enfortiment de les relacions.
    6. S'orienten al futur i porten al nen a descobrir la seva identitat.
    7. Ajuden al fet que el nen trobi les seves pròpies solucions dels seus conflictes interns.

Així que papis i mamis, llegiu-nos molt contes que ens agraden molt!! 




No hay comentarios:

Publicar un comentario